Vull fer una referència a l'ajuda externa que m'ha facilitat la tasca pel que fa a la recollida de sucres, per això des d'aquí agraeixo la col·laboració als meus pares, Joan (†) i Cèlia (†), als meus germans Sebastià i Daniel, a la seva parella la Cristina, al Jordi (†) la meva parella, que sempre va ser un incondicional del tema, a les meves filles, Ariadna, Agnès i Caterina, grans col·laboradores i de retruc a les seves parelles, Jordi, Orlando i David, i al Pablo (†) pare de la meva parella.
També agraïmentst a Pere Vidal (†) i la seva parella, que han estat uns viatgers incansables i que a més de sucres propers, m'han facilitat els de països llunyans. A l'apreciat Jaume de Sant Llorenç de Morunys, i de S. Llorenç de Morunys també, als joves Enric i Roger, que en el seus viatges a Paris i Estats Units, van tenir un record per aquesta col·lecció, a l'Amanda Goodier que anant i venint de la seva Anglaterra també va fer la seva aportació, a la Teresa mestra a Solsona, al Paco amic internàutic de Pamplona que també aportà el seu granet de sorra, a la simpàtica Esther B. de S. Llorenç de Morunys, al Santi de Fraga, el Joan de Puig-Reig i l'Anna Maria de Banyoles, amb els que hem intercanviat repetits, a la Noa i el Josep, una agradable parella de Cerdanyola, al Cesc de Sabadell, i... a totes les persones que hi han contribuït indirectament.
Amb molta il·lusió agraïments a la noves generacions de la família que han començat a col·laborar a la col·lecció: el meu nét Pol i la seva parella l'Anna, i l'altre nét l'Aniol, la meva neboda Jana i la seva parella el Samuel, i les més jovenetes les nétes, Naia i la Itzel 
Destacar l'aportació del meu germà Daniel, que l'any 2018 hem va fer donació de la seva col·lecció de més d'un miler de sucres. 
Una menció especial a la M. Àngels de Barcelona, que al 2020 hem va fer donació de la seva extraordinària col·lecció de més de 7.000 sucres.
I un altra donació important, l'any 2021 el Josep de Sabadell hem va passar la seva col·lecció de sucres, uns 2.000 que sumats als anteriors, fan que encara avui (2025) vaigi posant a la web en els diferents apartats.
